Mαζική η συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

Ολοκληρώθηκε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονεςδικηγόροιμικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αυτοκινητιστές ταξί προκειμένου να διεκδικήσουν την απόσυρση των προωθούμενων φορολογικών μέτρων.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Όλοι οι δρόμοι από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα ήταν κλειστοί καθώς συνεχώς κατέφθαναν σωματεία και διαδηλωτές.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Πορεία δικηγόρων
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σήμερα και αύριο έχουν τραβήξει χειρόφρενο οι αυτοκινητιστές ταξί στην Αττική, ενώ ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει 48ωρες απεργίες οι συνάδελφοί τους σε Θεσσαλονίκη και επικράτεια.

Αν μάλιστα το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, η απεργία των ταξί θα συνεχιστεί και εκείνη την ημέρα στην Αθήνα.

Ταξί
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Σήμερα, μαζί με όλους τους μικρομεσαίους στο Σύνταγμα στη μία η ώρα, δίνουμε έναν τόνο στο να ξυπνήσει η κοινωνία. Μέσα από τα σχέδια Πισσαρίδη και μέσα από την παγκοσμιοποίηση και από το κυρίαρχο σλόγκαν του Χατζηδάκη και γενικότερα των οικονομικών παραγόντων ότι η αυτορρύθμιση της αγοράς είναι κανόνας για μας τους μικρομεσαίους, για την κοινωνία, είναι το έγκλημα που διαλύει μία ολόκληρη κοινωνία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

«Οι μελέτες οι δικές μας λένε ότι για να έχει καθαρό κέρδος ένας ταξιτζής 10.000 ευρώ τον χρόνο πρέπει να κάνει τζίρο 49.000 ευρώ. Εάν ο κύριος Πιτσιλής μπορεί να λέει ως τεχνοκράτης κάποια πράγματα αποδεκτά τεχνοκρατικά, θέλουμε να κάνουμε μία δημόσια συζήτηση, για να ξεκαθαριστεί το θέμα και να πάψουν να μας λένε φοροκλέπτες» πρόσθεσε ο ίδιος.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαμαρτυρία οδηγών ταξί
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

«Αυτή τη στιγμή ο κλάδος κινείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στα χέρια πολυεθνικών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να ταυτίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς, ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες και ότι «χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδοτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος». 

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όπως εξηγούν «το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα προσαυξάνεται αφενός με βάση το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος και αφετέρου σωρευτικά με βάση το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας και με βάση τον μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του ΚΑΔ.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17khq9ksjy&playlistId=v-cxge368hyvcp

Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να υπάρχει φορολόγηση με βάση εισοδήματα τρίτων, κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος, που προσβλέπει ότι έκαστος συμμετέχει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους  και αφετέρου να μην αναγνωρίζονται πραγματοποιηθέντα επαγγελματικά έξοδα, μέτρο βαθύτατα αντιαναπτυξιακό και ενισχυτικό της φοροδιαφυγής». 

«Για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο» υπογραμμίζουν.

Τέλος σημειώνεται ότι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση υπογράφουν

  • Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)
  • Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
  • Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)
  • Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
  • Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ)
  • Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας
  • Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
  • Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί